Lokal madfacination

Under Thy Hike 2019 er alle måltider inkluderet; 2 x morgenmad, 3 x frokost og 3 x bålmiddag. Vi anbefaler, at du selv tager snacks med til dine mellemmåltider og til at få blodsukkeret op. Det styrer du nemlig bedst selv. Undervejs på ruterne har du desuden optimale forhold til at sanke på denne årstid; kantareller, mosebøllebær, havtorn, skovsyre, brombær, karl johan og ramsløg er blot nogle af de ting der med nogenlunde sikkerhed kan findes, alt efter vejrforholdene.

 
18.png

Morgen

Fredag og lørdag morgen tilbereder vi sammen vores morgenmad over bål. Vi handler lokale, (i så høj grad det er muligt) økologiske råvarer ind til at alle selv kan lave et spejlæg, stege lidt bacon og få en portion grød med topping. Du skal selv sørge for at have morgenmad med til torsdag morgen og selv sørge for kogegrej til din kaffe eller te.

111_ThyHike2018_resize.jpg

Middag

Torsdag, fredag og lørdag får alle udleveret deres frokost inden de begiver sig ud på dagens rute. Frokosten bliver varieret fra dag til dag med forskellige, robuste sandwich. Har du nogle specielle madpræferencer, hører vi meget gerne fra dig i god tid inden hiken.

L1210530 (1).jpg

Aften

Hyggen sætter ind ved aftensmåltiderne, som hver aften, til dels, laves over bål. Vi har inviteret lokale madentusiaster til at komme og lave mad sammen med os alle tre aftener, og du kan også her forvente selv at skulle give en hånd med og lære nyt om råvarerne ved bålet og madlavningen.

Læs mere om bålmiddagene nedenfor ↓


 

De tre kokke, der på hver sin aften er ansvarlig for aftensmaden, er ikke tilfældigt udvalgte. Deres helt særlige viden om mad fra lokalområdet, får os virkelig til at se frem til, at dagens kilometer er en saga blot, og vi sammen kan nyde et nærende måltid.

 

Mie Buus - NaturmadThy

127_ThyHike2018_resize.JPG
133_ThyHike2018_resize.JPG
125_ThyHike2018_resize.JPG
124_ThyHike2018_resize.JPG

Torsdag den 22. august gør Mie Buus og hendes datter Pia fra NaturmadThy os selskab ved første lejr.

Mie har siden 2004 været tilknyttet Museum Thy, hvor hun har formidlet madkulturen i Thy. Mie er også forfatter til flere bøger og artikler, og hun er tit vært ved lokale madevents. I kan glæde Jer til at smage en 2-retters middag lavet på råvarer fra selve Nationalpark Thy. Mie er indbegrebet af en autentisk “naturmadskok”. Hendes viden om sankning og madlavning i Nationalpark Thy er uendelig, og vi glæder os til at lære meget mere.

 

RAsmus Vognsen - Spisehuset Thy

Facebook-standardbillede.jpg
075_ThyHike2018_resize.jpg

Fredag aften den 23. august får vi selskab af Rasmus Vognsen fra Spisehuset Thy.

Rasmus har foruden Spisehuset Thy; Restaurant Kontra og som det nyeste indtager han også køkkenet hos Niels Juhl, Klitmøller, i hele sommerferien 2019.

Rasmus håber at kunne udfordre deltagerne i hvad hvad bålmad er - alle kan lave en gryderet på bål men at få lavet et måltid hvor gæster og mennesker tænker WOW den havde vi ikke set komme, er målet for for aftenens middag. 


Louise Møller - Hanstholm Madbar

 
072_ThyHike2018_resize.jpg
071_ThyHike2018_resize.jpg

Det er en stor glæde for os at kunne byde velkommen til Louise Møller fra Hanstholm Madbar, lørdag den 24. august.

Louise er en del af trioen, der i foråret 2016 åbnede Hanstholm Madbar og siden da har huset utallige gæster og events på toppen af Hanstholm med Danmarks vildeste udsigt. I dag driver de desuden også Agger Darling.

Louise er uddannet cand.mag i æstetik og kultur, og har undervist i bålmad på Ry Højskole og brugt bålmaden i forskellige sammenhænge inden for teambuilding og events.

Hun vil på denne sommeraften jonglere med friske skaldyr fra Hanstholm, og vi kan godt afsløre at stemningen er lagt til en være vaskeægte After Hike, til Thy Hike 2019.

 
1.png
2.png