Lokal madfacination

Under Thy Hike 2019 er alle måltider inkluderet; 2 x morgenmad, 3 x frokost og 3 x bålmiddag. Vi anbefaler, at du selv tager snacks med til dine mellemmåltider og til at få blodsukkeret op. Det styrer du nemlig bedst selv. Undervejs på ruterne har du desuden optimale forhold til at sanke på denne årstid; kantareller, mosebøllebær, havtorn, skovsyre, brombær, karl johan og ramsløg er blot nogle af de ting der med nogenlunde sikkerhed kan findes, alt efter vejrforholdene.

 
18.png

Morgen

Fredag og lørdag morgen tilbereder vi sammen vores morgenmad over bål. Vi handler lokale, (i så høj grad det er muligt) økologiske råvarer ind til at alle selv kan lave et spejlæg, stege lidt bacon og få en portion grød med topping. Du skal selv sørge for at have morgenmad med til torsdag morgen og selv sørge for kogegrej til din kaffe eller te.

111_ThyHike2018_resize.jpg

Frokost

Torsdag, fredag og lørdag får alle udleveret deres frokost inden de begiver sig ud på dagens rute. Frokosten bliver varieret fra dag til dag med forskellige, robuste sandwich. Har du nogle specielle madpræferencer, hører vi meget gerne fra dig i god tid inden hiken.

L1210530 (1).jpg

Aften

Hyggen sætter ind ved aftensmåltiderne, som hver aften, til dels, laves over bål. Vi har inviteret lokale madentusiaster til at komme og lave mad sammen med os alle tre aftener, og du kan også her forvente selv at skulle give en hånd med og lære nyt om råvarerne ved bålet og madlavningen.

Læs mere om bålmiddagene nedenfor ↓


 

De tre kokke, der på hver sin aften er ansvarlig for aftensmaden, er ikke tilfældigt udvalgte. Deres helt særlige viden om mad fra lokalområdet, får os virkelig til at se frem til, at dagens kilometer er en saga blot, og vi sammen kan nyde et nærende måltid.

 

Mie Buus - NaturmadThy

127_ThyHike2018_resize.JPG
133_ThyHike2018_resize.JPG
125_ThyHike2018_resize.JPG
124_ThyHike2018_resize.JPG

Torsdag den 22. august gør Mie Buus og hendes datter Pia fra NaturmadThy os selskab ved første lejr.

Mie har siden 2004 været tilknyttet Museum Thy, hvor hun har formidlet madkulturen i Thy. Mie er også forfatter til flere bøger og artikler, og hun er tit vært ved lokale madevents. I kan glæde Jer til at smage en 2-retters middag lavet på råvarer fra selve Nationalpark Thy. Mie er indbegrebet af en autentisk “naturmadskok”. Hendes viden om sankning og madlavning i Nationalpark Thy er uendelig, og vi glæder os til at lære meget mere.

 

Louise Møller - Hanstholm Madbar

072_ThyHike2018_resize.jpg
073_ThyHike2018_resize.jpg
Untitled design (5).png

Fredag aften den 23. august får vi besøg af Louise Møller fra Hanstholm Madbar. Louise er en del af trioen, der i foråret 2016 åbnede Hanstholm Madbar og siden da har huset utallige gæster og events på toppen af Hanstholm med Danmarks vildeste udsigt. I dag driver de desuden også Agger Darling.

Louise er uddannet cand.mag i æstetik og kultur, og har undervist i bålmad på Ry Højskole og brugt bålmaden i forskellige sammenhænge inden for teambuilding og events.

På denne fredags-sommeraften under Thy Hike 2019, vil vi jonglere med frisk fisk fra Hanstholm, og alle deltagere er med til at skabe en hyggelig aften og et dejligt måltid.

 

Bålmiddag og After Hike

 
232_ThyHike2018_resize.JPG
185_ThyHike2018_resize.JPG

Mere info kommer snarest!

Vores After Hike blev berygtet for smuk himmel og fantastisk musik i 2018. I 2019 kommer magien også til udtryk, men blot i en anden skala. Vi glæder os til at kunne afsløre det fulde program for denne dag med mere, i starten af det nye år.

Følg med på vores Facebookside

 
1.png
2.png
192_ThyHike2018_resize.JPG