Nationalpark Thy

Rammerne for Thy Hike er Danmarks første og største nationalpark, Nationalpark Thy. Nationalparken strækker sig over 244 km2, fra Agger i syd til Hanstholm i nord. Nationalpark Thy har en fuldstændig enestående natur, der bærer præg af århundredes sandflugt. Her er der kyst, klitter, kæmpe heder, søer og klitplantager. Der knytter sig en helt særlig kulturhistorie til det barske landskab nær vestkysten, og netop samspillet mellem kulturhistorie og naturen er en bærende del af idéen om en nationalpark i Thy. Nationalparkens formål og værdier er blandt andet at:

 

Nationalparken skal bevare, styrke og udvikle den særlige klitnatur og de kulturhistoriske spor, der knytter sig til klitlandskabet, styrke mulighederne for friluftsliv og særlige naturoplevelser i det store uforstyrrede landskab, styrke forskning, undervisning og formidling, samt støtte en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet.

 

Selve Thy er en betegnelse på et større område, der strækker sig fra Agger til Bulbjerg og går fra Limfjorden i øst til Vesterhavet i vest. Et stort område der blandt andet er blevet verdenskendt for surfspots under navnet Cold Hawaii. Thy har en samlet arrangement-side, kaldet Thy 360, hvor du kan se samtlige aktiviteter i Thy i en kalender.

Desuden byder naturen her på et væld af tilbud til smagssanserne, som du roligt kan glæde dig til også at skulle opleve på Thy Hike.

Læs meget mere om Nationalpark Thy.

5.jpg